Nordiska kulturfonden har avsatt 3 miljoner danska kronor (ca 3,4 miljoner SEK) till ny digital konst och kultur i Norden. Denna miljonpott har titeln Årets nordiska kulturevenemang, DIGITAL 2015–2016, och sista ansökningsdatum är den 15 februari 2014.

Kan du skapa digital konst och kultur med nordiska samarbetspartner? Då kan du ansöka om tre miljoner kronor från Nordiska kulturfonden för att föra ut ert projekt i livet.

Gratis informationsmöte den 9 december i Köpenhamn om DIGITAL 2015-2016. Boka dagen!

Läs krav och riktlinjer på www.nordiskkulturfond.org/digital

 

image003

Bakgrund:

Nordisk Kulturfond har øremærket tre millioner danske kroner til kunstnere eller kulturproducenter, som kan gå sammen med nordiske partnere om at lave digital kunst og kultur. Vi kalder det DIGITAL 2015-2016.

Med DIGITAL 2015–2016 vill Nordiska kulturfonden ge ett lyft till aktörer i Norden som vill skapa ny konst och nya uttryck med utgångspunkt i digitala medier och metoder samt digital teknik. Nordiska kulturfonden beviljar stödet till ett (och endast ett) nordiskt samarbetsprojekt som skapar, producerar och förmedlar konst och kultur digitalt. Med denna satsning vill Nordiska kulturfonden stimulera arenor där samverkan mellan konst och teknik leder till utveckling och nya möjligheter. Det är avgörande att minst tre nordiska länder ingår i projektet som samarbetspartner.

Vil I være venlige at fortælle om DIGITAL 2015-2016 på jeres hjemmeside, i jeres nyhedsbrev, i magasinet, på facebook og på twitter?

#diginord #nordkultur @nordkultur